claw1       HISTORIA       claw2Motorcyckeln, Människan och Myten


runestone

RECTUM RIDERS ...Hmm, förlåt!!
Hillbillies MC Årjäng bildades 1988 då några motorcykelintresserade Årjängsynglingar kom på idén att det skulle vara roligare att åka tillsammans till olika motorcykelevenemang, det skulle också vara både roligare och mer ekonomiskt att ha en gemensam lokal att vinterförvara, reparera och bygga om sina motorcyklar i.

Därför började ett antal blivande "Hillbillies" att undersöka om det fanns någon lämplig lokal att hyra i närheten av Årjäng. Efter några nej fick vi på hösten 1988 äntligen ett positivt svar; vi kunde få hyra en 100 kvm. lagerlokal på Backa industriområde av Nils Faktus till ett överkomligt pris. Det gjordes många ideella arbetstimmar för att försöka anpassa lokalen till både verkstad och samlingslokal.
Sommaren 1990 fick vi erbjudande att köpa hela fastigheten inklusive en rejäl tomt, detta finansierades genom ett banklån som medlemmarna gick i personlig borgen för. Fram till idag har klubblokalen växt efter tillgång på billig eller gratis byggmateriel från bl.a rivningshus, allt arbete på lokalerna har utförts ideellt av medlemmarna. Klubbens ekonomi är uppbyggd på medlemmarnas egna insatser.

Från att ha varit uppställningslokal för motorcyklarna med lite utrymme för reparationer, ombyggnationer mm. innehåller den numera 270 kvm. stora klubblokalen en övervåning (loft), ett litet kök, samlingslokal med en bar och ett biljarsbord, uppställningsplatser för motorcyklarna och viktigast av allt; en verkstad med utrymme för i stort sett alla typer av arbeten när det gäller motorcyklar.

Klubbens verksamhet består i att sommartid först och främst åka motorcykel på olika evenemang anordnade av liknande föreningar, inte bara i Sverige utan också i Norge och ute i Europa.
Detta har för medlemmarna inneburit många nya vänner och att nya kontakter knutits. De flesta av klubbens medlemmar har haft intresse för motorcyklar sen barnsben och flera har åkt motorcykel även innan klubben bildades. Vi hoppas därför att det ska växa upp nya likasinnade för klubbens fortsatta existens.

Traditionsenligt arrangerar vi en sommarträff under sensommaren då vi bjuder in våra motorcykelburna vänner från när och fjärran.

Sommaren 2013 firade klubben 25-års jubileum med en rejält lyckad sommarfest med gäster i hundratal som fick njuta av både värme och skön musik.
"Duketown Slim" från Holland inledde fredagen och som avslutades med hemmabandet "Dave & The Visitors" från Årjäng.
På lördagen inledde återigen "Duketown Slim" som följdes av "Shortcut 28" från Högsäter, därefter spelade "King Kreol" från Berlin, Tyskland.
Lördagskvällen avslutades sedan med "Dave & The Visitors"
Stort TACK alla gäster!!! Och tack till vädergudarna för den svenska sommaren som visade sin allra bästa sida.

   
 
HOME